Ferielukket t.o.m. 2.1.24 - vi kommer stærkt tilbage
Previous slide
Next slide
Live chat

Søg

Cart 0 0,00 kr.
Kurv
Ferielukket t.o.m. 2.1.24
Previous slide
Next slide
Cart 0 0,00 kr.

Guide: Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

Bambus sengetøj i beige fra Bambuni
Hvor ofte skal man skifte sengetøj, er et spørgsmål vi får utroligt ofte i vores kundeservice. Vi har derfor valgt at få udarbejdet dette blogindlæg, da det omhandler de mest gængse huskeregler, og hvorfor vask af - 'normalt' - sengetøj er så vigtigt. Det er en disciplin, du skal lære at mestre - så læs videre, og til ende, så bliver det en inkorporeret del af dine fremtidige vaskevaner.

Indholdsfortegnelse

Hvor ofte skal man faktisk skifte sit sengetøj?

Der er en bred og varierende forståelse for, hvor ofte man skal skifte sit sengetøj. En god huskeregel er dog, at du mindst bør skifte dit sengetøj hver anden uge (14 dage). Når det så er sagt, så er alt naturligvis med måde. Det vil altså sige, at hvis du ikke sveder voldsomt om natten, men sover helt ‘normalt’, er det ikke farligt, at der går f.eks. 21 dage.

Hvis du ikke har været syg, har svedt helt vildt eller lignende, er det altså blot en god huskeregel at skifte dit sengetøj hver 14 dag. Har du derimod været syg eller haft en høj koncentration af sved i en periode, kan det nok godt svare sig at cutte hver anden uge ned til en gang i ugen.

Vi vasker – og skifter – trods alt sengetøj med et formål om at reducere mængden – og væksten – af husstøvmider, bakterier og lugtgener. Det er altså alfa-omega at skifte sit sengetøj, hvis man ønsker at komme forekomsten af støvallergi i forkøbet.

Hvorfor er det vigtigt at skifte sit sengetøj så ofte?

Jeg er ikke ekspert i hygiejne – og heldigvis for det – men det er Michael René dog. Han er lektor i hygiejne på Proffesionshøjskolen Metropol, og han har udtalt følgende til TV2:

“Hvis du sveder meget i løbet af din arbejdsdag, skal du vaske dit sengetøj hyppigere, end hvis du går rundt derhjemme og hygger dig, siger han og fortæller, at selvom sengen ikke udgør den store bakterierisiko, er der en række gode grunde til at holde den ren alligevel.”

“Der falder voldsomt mange hudceller af kroppen hen over en periode på 14 dage. Og døde hudceller er det, husstøvmider lever af. Så jo flere døde hudceller des flere husstøvmider, som i værste fald kan være allergifremkaldende.”

“Når du ligger i sengen, bliver der ud over hudceller også aflejret fedt og proteiner fra kroppens overflade. Og når der er ilt til stede, begynder det at lugte efter 14 dage. Det er ikke ligefrem sundhedsskadeligt, men det der da en mindre positiv sanseoplevelse.” Siger Michael René. Han råder dig til at stikke næsen i sengetøjet for at tjekke, at alt er som det skal være.

“Når du kommer ind udefra, så duft lige til sengetøjet, og mærk om det dufter frisk. Hvis det ikke gør det, så skift det.”

Det er ifølge Michael René lige til at navigere i: Lugter dit sengetøj, eller har det været på lidt for længe, så skift det.

Undtagelser til hver anden uge huskereglen

Der er altid en undtagelse til reglen, og det er der også, når det kommer til vask af dit sengetøj. Vi – hos Bambuni  – sælger udelukkende svedtransporterende og temperaturregulerende sengetøj af bambus. Sparer du vasken hver anden uge og kan blot hænge det ud, til en lufte tur i hvirvelvinden i haven i stedet. 

Det er unødigt slid at vaske dit dyre og selvrensende sengetøj så ofte, og det vil i sidste ende blot gøre den selvrensende effekt mindre effektiv, og give dig dårligere forudsætninger for en husstøvmidefrizone.

Skal du også opgradere til et selvrensende sæt bambus sengetøj? Så kan du se hele vores lækre udvalg her.

Kort opsummering af, hvor ofte du bør skifte dit sengetøj

Vi kan altså konkludere, at det er vigtigt at skifte sit sengetøj, hvis man ikke ønsker at putte med sine husstøvmiderne. Tænk over reglerne, og husk at gøre det med måde. Og undgå for guds skyld at blive alt for fanatisk med vasken af dit sengetøj. Det er trods alt ikke farligt, at man ikke skifter hver anden uge.

 Sov godt, sundt og tungt. Og tusinde tak fordi, at du læste hele vejen til ende.

Du kan også læse:

Hvad er forskellen på silke og bambus?
Viden

Hvad er forskellen på silke og bambus?

Der er ingen tvivl om, at både bambus og silke er materialer, som har en masse fordele og ikke mindst ligheder mellem hinanden. Jeg dykker i denne artikel ned i, hvordan bambus og silke bliver produceret, og prøve at give et svar på, hvad der er bedst – på trods af, at det er individuel smagssag.

Bambus sengetøj i beige fra Bambuni
Guides

Guide: Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

Hvor ofte skal man skifte sengetøj, er et spørgsmål vi får utroligt ofte i vores kundeservice. Vi har derfor valgt at få udarbejdet dette blogindlæg, da det omhandler de mest gængse huskeregler, og hvorfor vask af – ‘normalt’ – sengetøj er så vigtigt. Det er en disciplin, du skal lære at mestre – så læs videre, og til ende, så bliver det en inkorporeret del af dine fremtidige vaskevaner.

Bambus strømper uden elastik i sort
Blog

Åndbare strømper – Hvad er åndbare sokker?

Åndbare strømper er en populær type strømper, der er designet med specielle materialer, der tillader luft at cirkulere rundt om fødderne. Disse strømper har mange fordele for brugeren, herunder øget komfort, mindre sved og lugt samt en reduceret risiko for skader. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad åndbare strømper er, og hvorfor de er blevet så populære.

Fået kølende tøj af bambus
Blog

Kølende tøj – hold dig afkølet og komfortabel i varmen

Sommeren kan være en udfordring, når det kommer til at holde sig kølig og komfortabel. Men med det rigtige tøj kan du nemt holde dig afkølet, uden at gå på kompromis med udseendet. Kølende tøj er en ideel løsning til dig, der ønsker at holde sig afkølet i varmen. I denne artikel vil vi se på, hvad kølende tøj er, og hvordan det virker. Afslutningsvis dykker vi ned i, hvorfor det kan være en god mulighed for dig.

Min kurv
Køb for 499,00 kr. mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Du har endnu ikke tilføjet nogle varer.